Foto / Călătorii
„Aici nu plouă aproape niciodată.” Un an în Tülü Küü, Găgăuzia
Mikhail Kalarashan
Un fotograf din Chișinău explorează o lume la doar 100 de kilometri distanță.
Fotograf documentarist. Trăiește și lucrează în Republica Moldova. Îl găsiți aici și pe Oameni și kilometri, unde lucrează ca fotograf și jurnalist.
Un fotograf din Chișinău explorează o lume la doar 100 de kilometri distanță.
Fotograful Mikhail Kalarashan a surprins 9 mai, Ziua Victoriei, pe străzile din Chișinău. La câteva zeci de kilometri sunau alarmele antiaeriene.
În Palanca, cel mai sudic sat din Republica Moldova, la 50 de kilometri de Odesa, au început să ajungă refugiații ucraineni.
În Palanca, cel mai sudic sat din Republica Moldova, la 50 de kilometri de Odesa, au început să ajungă refugiații ucraineni.
Fotograful Mikhail Kalarashan documentează viața unei mame singure, refugiată din estul Ucrainei.
Valentina Rusu Ciobanu este cea mai cunoscută pictoriță din Republica Moldova, însă primele sale expoziții din România au loc abia acum, când artista a împlinit 100 de ani. Îi puteți vedea lucrările până pe 29 noiembrie.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.