Foto / Hrană
FOTO Cine mai are nevoie de piețe?
Andrei Becheru
În weekendul dinaintea închiderii piețelor alimentare, am dat o tură prin Obor, piața emblematică a Bucureștiului și una dintre inimile orașului.
În weekendul dinaintea închiderii piețelor alimentare, am dat o tură prin Obor, piața emblematică a Bucureștiului și una dintre inimile orașului.
Am fotografiat unele colţuri de natură ale Bucureştiului sufocat de betoane, cu gândul la un oraș imaginar care va fi treptat înghiţit de vegetație.
Ne-am dus în Cotroceni ca să vedem cum arată cele două case memoriale „Ion Minulescu și Claudia Millian” & „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, aflate într-un bloc interbelic, pe același palier.
Cătălina Olteanu este prima femeie romă din Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, înființat acum 19 ani.
Medicul veterinar care a fondat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din apropierea Bucureștiului vorbește despre munca lor și despre cum nu mereu e recomandat să ne credem salvatorii animalelor.
Odată cu carantina, am început să țin un jurnal din text și imagini și să le fac portrete câtorva prieteni, aflați și ei în izolare. Chiar dacă am păstrat distanța, fotografia mi-a dat ocazia să mă mai văd cu oameni.
Am dat o fugă până la Slatina ca să încercăm halvița și braga de la prăvălia Atletul albanez și să vedem cum e viața culturală în orașul cu o populație de 70.000 de locuitori.
Un pictor îmblânzește iedera neagră
Am fost la MNAR ca să vedem cum arată holograma lui Brâncuși într-o seară ploioasă de februarie.
Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv și colaborator artistic al filmului despre urmările incendiului, vorbește despre cum e să documentezi o traumă, în timp ce încă te recuperezi de pe urma ei.
La Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva am găsit multă veselie pe final de an școlar, dar și o galerie într-o fostă discotecă, coordonată de un prof tânăr și super implicat.
Am stat de vorbă cu câțiva tineri care-și doresc să devină actori, despre ce așteptări au de la facultate și cum și-ar vedea viitorul pe scena românească.
În tabăra Minitremu, am stat de vorbă cu cei mai tineri artiști în devenire despre școlile unde învață artele și așteptările lor de la viitor.
Am fost în iunie la Deva, ca să aflăm cum un profesor reînvie meșteșuguri populare pierdute, redate astăzi de el celor tineri.
Cine mai are nevoie de Școlile Populare de Arte? Ce-i atrage pe tineri să cânte folclor? Am fost la Deva să aflăm.
Cinci tineri care-și doresc să devină actori ne împărtășesc monoloagele pe care le-au pregătit pentru examenul de admitere la Facultatea de Teatru și Film din Cluj. De la clasicul Hamlet, la Nebunul lui Gogol.
Festivalul de jazz de la Gărâna văzut prin ochii a doi dintre cei mai buni fotografi tineri de la noi, cu muzică de pus pe rană și dealuri nesfârșite.
Am fost să luăm pulsul celor mai noi generații de absolvenți ai Universității de Arte din București. Am fost prin ateliere și galerii, la un festival experimental și la o gală de modă.
Andrei Becheru a documentat lumea atelierelor meșteșugărești din București.
După 25 de ani, Glendale, unul dintre extrem de puținele cinemauri mici care supraviețuiseră în București, a fost închis de Primăria Sectorului 1.
Împreună cu ultimii colindători huțuli, am trăit Crăciunul pe rit vechi. Dumnezeu, familia, pădurea, animalele și casele sunt viața lor.
Am vorbit cu 11 români răspândiți prin toate colțurile lumii, în căutare unei vieți mai bune - din Norvegia până în Canada și Dubai - care au ales să vină la protestul diasporei de pe 10 august,
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.