București înconjurător
Vine groapa peste noi!
Andrei Becheru, Roxana Bucată
Primul articol din seria București înconjurător îți arată cum e viața lângă gropile de gunoi a Bucureștiului.
Primul articol din seria București înconjurător îți arată cum e viața lângă gropile de gunoi a Bucureștiului.
Primul articol din seria București înconjurător îți arată cum e viața lângă gropile de gunoi a Bucureștiului.
BETA a instalat în Piața Traian din Timișoara un „gazon pe bune”, ca să aducă laolaltă oameni din comunitate și tot felul de intelectuali, într-un meci democratic de fotbal.
O psihologă din Slobozia face educație emoțională cu agresorii, în încercarea de a reduce violența domestică. Cum se traduce munca ei în viața unei familii zdruncinate de scandaluri?
În timpuri în care idealul de frumusețe feminină îmbracă formele Kardashian, trecem în revistă evoluția acestor standarde și ne întrebăm: chiar merită toată sudoarea lăsată la sală?
În România, se risipesc 70 de kilograme de mâncare pe cap de locuitor anual. Cum s-a ajuns aici și ce putem face ca să consumăm mai responsabil?
Citește un interviu cu Franco Nero, unul dintre cei mai importanți actori ai Europei postbelice.
La o săptămână după ce inundații grave au lovit județul Alba, fotografii Andrei Becheru și Gheorghe Popa au mers la Roșia Montană, Ocoliș și Sohodol, trei dintre localitățile afectate, ca să documenteze ce a rămas în urma apelor.
Zeci de artiști ocupă și transformă cu forțe proprii o clădire din centrul Bucureștiului, care a fost, pe rând, cazarmă, închisoare, institut de cercetare și spațiu improvizat de birouri.
Legenda construită în jurul lui Dumitru Dan, omul despre care se spune că a făcut înconjurul lumii în opinci, vorbește despre nevoia noastră de eroi. De dragul poveștii, închidem ochii la fapte.
În weekendul dinaintea închiderii piețelor alimentare, am dat o tură prin Obor, piața emblematică a Bucureștiului și una dintre inimile orașului.
Am fotografiat unele colţuri de natură ale Bucureştiului sufocat de betoane, cu gândul la un oraș imaginar care va fi treptat înghiţit de vegetație.
Ne-am dus în Cotroceni ca să vedem cum arată cele două case memoriale „Ion Minulescu și Claudia Millian” & „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, aflate într-un bloc interbelic, pe același palier.
Cătălina Olteanu este prima femeie romă din Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, înființat acum 19 ani.
Medicul veterinar care a fondat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din apropierea Bucureștiului vorbește despre munca lor și despre cum nu mereu e recomandat să ne credem salvatorii animalelor.
Odată cu carantina, am început să țin un jurnal din text și imagini și să le fac portrete câtorva prieteni, aflați și ei în izolare. Chiar dacă am păstrat distanța, fotografia mi-a dat ocazia să mă mai văd cu oameni.
Am dat o fugă până la Slatina ca să încercăm halvița și braga de la prăvălia Atletul albanez și să vedem cum e viața culturală în orașul cu o populație de 70.000 de locuitori.
Un pictor îmblânzește iedera neagră
Am fost la MNAR ca să vedem cum arată holograma lui Brâncuși într-o seară ploioasă de februarie.
Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv și colaborator artistic al filmului despre urmările incendiului, vorbește despre cum e să documentezi o traumă, în timp ce încă te recuperezi de pe urma ei.
La Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva am găsit multă veselie pe final de an școlar, dar și o galerie într-o fostă discotecă, coordonată de un prof tânăr și super implicat.
Am stat de vorbă cu câțiva tineri care-și doresc să devină actori, despre ce așteptări au de la facultate și cum și-ar vedea viitorul pe scena românească.
În tabăra Minitremu, am stat de vorbă cu cei mai tineri artiști în devenire despre școlile unde învață artele și așteptările lor de la viitor.
Am fost în iunie la Deva, ca să aflăm cum un profesor reînvie meșteșuguri populare pierdute, redate astăzi de el celor tineri.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.