Muzică / Muzician
Trap, noul punk?
Mihai Tița
Cât de asemănătoare sunt două genuri muzicale care la prima vedere par din lumi total diferite. Un articol din arhiva Scena9.
Cât de asemănătoare sunt două genuri muzicale care la prima vedere par din lumi total diferite. Un articol din arhiva Scena9.
Despre scurta, dar fulminanta carieră a formației punk/thrash-metal & rap The Fire Kiss, din satul Telciu, județul Bisrița-Năsăud.
În 1992, la Craiova, Mihai Laurențiu Fuiorea făcea parte din grupul care înființa formația Terror Art. În 2021, alături de Raluca Oancea, curatoriază expoziția PostPunk, la Rezidența BRD Scena9.
Ambient și synthpop, punk și hip-hop underground, plus un star venit din Republica Moldova, care dă pe spate targetul adolescenți și radiourile comerciale.
Fucked Up nu-s o trupă interesată să menajeze sensibilități, ci să le zgâlțâie cu metodă.
Empatia, în diverse forme, e a doua constantă a albumelor acestei cântărețe, dar cu Holiday Destination, apărut spre sfârșitul lui august, Nadine Shah ridică semnificativ miza.
Dacă e ceva nou în American Dream, acel ceva e o foarte subtilă deplasare dinspre veselia perplex-resemnată în fața absurdităților contemporane spre meditația gravă de-a dreptul.
Am vorbit cu artista Lea Rasovszky despre making of al cărții ei, „Dig the Inbetween”, care se lansează în seara asta, la Galeria Mobius.
De vorbă cu Molotov Cocktail, trupa înființată în frenezia rebelă din New York-ul anilor '90 de un român fugit în Vest înainte de Revoluție.
Ce-i rămâne de făcut unui supraviețuitor al muzicii mari? O soluție ar fi să nu-i pese nici cât negru sub unghie de vârstă.
Câtă emoție și câtă rațiune încap în lumile non-umane? La ce e bună agresivitatea și ce forme capătă ea în societățile noastre?
Un porc își găsește tradiționalul sfârșit în al șaptelea text al seriei „Scriitori și animale”, scris de Mihai Duțescu.
Dacă animalele sunt ca pietrele, atunci le putem arunca într-un morman pe care putem călca. Dacă totuși nu sunt, atunci ne aflăm în fața unei dileme morale serioase.
Medicul veterinar care a fondat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din apropierea Bucureștiului vorbește despre munca lor și despre cum nu mereu e recomandat să ne credem salvatorii animalelor.
Timp de aproape un an am lucrat la o serie video-documentară despre relațiile noastre cu animalele. M-a interesat să aflu cât loc ocupă animalele în viața noastră, ce roluri le-am alocat, care e impactul civilizației sapiens asupra lor și cum putem reclădi legăturile bazate pe respect dintre noi și restul animalelor non-umane.