Muzică / Punk
Ce se mai aude în muzica românească, ediția de primăvară
Mihai Tița
Ambient și synthpop, punk și hip-hop underground, plus un star venit din Republica Moldova, care dă pe spate targetul adolescenți și radiourile comerciale.
Ambient și synthpop, punk și hip-hop underground, plus un star venit din Republica Moldova, care dă pe spate targetul adolescenți și radiourile comerciale.
Fucked Up nu-s o trupă interesată să menajeze sensibilități, ci să le zgâlțâie cu metodă.
Empatia, în diverse forme, e a doua constantă a albumelor acestei cântărețe, dar cu Holiday Destination, apărut spre sfârșitul lui august, Nadine Shah ridică semnificativ miza.
Dacă e ceva nou în American Dream, acel ceva e o foarte subtilă deplasare dinspre veselia perplex-resemnată în fața absurdităților contemporane spre meditația gravă de-a dreptul.
Am vorbit cu artista Lea Rasovszky despre making of al cărții ei, „Dig the Inbetween”, care se lansează în seara asta, la Galeria Mobius.
De vorbă cu Molotov Cocktail, trupa înființată în frenezia rebelă din New York-ul anilor '90 de un român fugit în Vest înainte de Revoluție.
Ce-i rămâne de făcut unui supraviețuitor al muzicii mari? O soluție ar fi să nu-i pese nici cât negru sub unghie de vârstă.
O mie de tineri din București au ieșit pe străzi să ne avertizeze că trebuie să luăm măsuri pentru planeta noastră bolnavă.
Am vorbit cu 11 români răspândiți prin toate colțurile lumii, în căutare unei vieți mai bune - din Norvegia până în Canada și Dubai - care au ales să vină la protestul diasporei de pe 10 august,
Pe 9 iunie, am fost la un protest al extremei drepte și un marș pentru drepturile LGBT, la un miting politic împotriva „statului paralel” și la o piesă de teatru cu proțap pe bani publici.
Am întrebat oameni din opt țări ce efecte au avut protestele recente în societățile din care fac parte.
Cum se văd protestele care au scos sute de mii de oameni în stradă, în ilustrații & gif-uri semnate de 10 artiști.