Film / Maturizare
Sindromul Peter Pan
Georgiana Mușat
„Un prinț și jumătate” continuă explorările din „Autoportretul unei fete cuminți” și e un basm autohton în care calul nu e alb, ci mai degrabă o mârțoagă, iar prințul e mult prea alcoolizat.
„Un prinț și jumătate” continuă explorările din „Autoportretul unei fete cuminți” și e un basm autohton în care calul nu e alb, ci mai degrabă o mârțoagă, iar prințul e mult prea alcoolizat.
Am fost la Minitremu Art Camp și-am încercat să înțeleg, de la artiști și elevi deopotrivă, cum poți s-o apuci pe drumul artei și ce te face să nu-l părăsești.
Înainte de a ne întreba când, poate ar trebui să ne întrebăm dacă ne maturizăm vreodată.
Craiova anilor '90, adolescență, fotbal și vise de Italia, într-un roman vag enigmist, dar scris de o voce prea literară - „Așa să crească iarba pe noi”, de Augustin Cupșa.
Marele Artan despre primul lui job de greiere și primul lui job de furnică, de la Marea Neagră, în Combinatul de la Călărași.
Un prânz la Caru' cu Bere, un miting al sindicatelor din învățământ - o vizită a mamei la București.
După „Tangerine” (2015), hitul de la Sundance filmat cu Iphone 5S despre o comunitate transgender din Los Angeles, regizorul indie Sean Baker revine cu „The Florida Project”, o felie de viață cu infuzii de basm.
Gloria și decăderea jurnalistică a unui antropolog angajat la o revistă pentru personalul de pază.
O anti-chelneriță fără speranță se angajează la pizzeria Rossini. Descoperă acolo varianta ei îmbunătățită
În ajun de 1 Mai, scoatem la lumină din antologia „Primul meu job” un text despre cum se împacă munca într-un magazin de pantofi cu facultatea de filosofie.
La 2014 ani de când a apărut pe lume Seneca, sfaturile lui sunt super valabile, mai ales dacă ai peste 30 de ani.
Deși în lumea din „Interior zero” totul merge prost, salvarea vine din umor.
Citiți un fragment din primul roman al scriitoarei Lavinia Braniște, una din cele mai fresh voci din literatura română.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.