Video

Video / Și animalele?

VIDEO Drumuri bune s-avem!

Mihail Gavril Dragolea

În episodul nou din seria „Și animalele?”, îl cunoaștem pe Radu Moț, unul dintre experții care au reușit să oprească excavarea unui deal care asigură legătura naturală dintre lanțurile munților Apuseni cu cei Meridionali și care urma să fie ras pentru a face loc unei autostrăzi. Drumul construit azi este un exemplu model de a concepe infrastructura necesară oamenilor, ținând cont și de nevoile animalelor.

Video / Și animalele?

VIDEO Visul Luanei devine realitate

Mihail Gavril Dragolea

Animale sălbatice lovite de mașini, intoxicate cu alicele de plumb din puștile vânătorilor, dislocate din mediul lor de proiecte imobiliare intruzive, maltratate, hăituite de câini abandonați sau atacate de pisicile celor mutați prin habitate care ar trebui ocrotite, toate ajung la echipa de medici veterinari de la „Visul Luanei”. Mihai Dragolea a documentat timp de jumătate de an munca lor.

Video / Și animalele?

Totul a început cu un câine pe nume Bodriș

Mihail Gavril Dragolea

Timp de aproape un an am lucrat la o serie video-documentară despre relațiile noastre cu animalele. M-a interesat să aflu cât loc ocupă animalele în viața noastră, ce roluri le-am alocat, care e impactul civilizației sapiens asupra lor și cum putem reclădi legăturile bazate pe respect dintre noi și restul animalelor non-umane.

Video / Carte

VIDEO Biblioteca lui Psihotrop

Scena 9

După ce a pus programa de română pentru bac în piese de hip-hop, Psihotrop ne cheamă cu el în bibliotecă, să luăm o pauză de la ecrane și să o luăm la pas prin literatura lumii.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK