Film / În afara bulei
„Buzz House” sau Mazilirea de la moara de content
Dragoș C. Costache, Oana Filip
Am fost la „Buzz House” (filmul) și am scris la patru mâini despre el, despre „Buzz House” (serialul) și despre „Buzz House” scandalul.
Am fost la „Buzz House” (filmul) și am scris la patru mâini despre el, despre „Buzz House” (serialul) și despre „Buzz House” scandalul.
Ce am învățat despre tineri, politică și democrație după ce am dat de contul de TikTok al lui George Simion.
De Ziua Femeii, o comisară europeană a vizitat o comunitate vulnerabilă din Prahova. Dincolo de vizita ei stau eforturile unor femei care știu că fără presiune nu există schimbare.
Am stat de vorbă cu cei care au organizat „Khetane”, un festival care a celebrat cultura romă și a vorbit despre justiție socială, organizat în cel mai mare ghetou din Europa.
De peste 20 de ani, un Leviatan compus din cărămidă, oțel și material uman, a fabricat sute de milioane de anvelope - plus fumuri, smoguri și noxe.
O mamă a unei actuale membre de la Copiii Soarelui vorbește despre cum s-a îndepărtat fiica ei de ea de când s-a mutat la Dumbrava de Sus.
Foști membri ai comunității Copiii Soarelui îl acuză pe liderul Ardelean Fărcaș de hărțuire sexuală și alte forme de abuz.
Actorul-profet a urcat duminică pe scena Teatrului Național București pentru a ne avertiza că Siberia e tot mai aproape pentru oameni liberi ca el și ca noi, cei din sală.
În plin val 4 al pandemiei COVID-19, trecem în revistă 7 neadevăruri intens circulate despre vaccin și explicăm de ce nu sunt altceva decât invenții menite să sporească frica de necunoscut.
Un activist de mediu se luptă să înființeze un geoparc UNESCO în județul Vâlcea. Din teama de eventuale restricții pe care le-ar aduce forma asta de organizare, unii localnici i se opun vehement.
În timp ce atenția publică e îndreptată spre drumul Roșiei Montane spre patrimoniul UNESCO, cei mai săraci locuitori din zona minieră au rămas fără case, din cauza inundațiilor.
7 povești din orașe mici, văzute de cititori și cititoare Scena9, pe care vă invităm să le descoperiți mai jos - din Jibou la Căzănești, de la Roman până-n Gherla.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
Din 2007 încoace, o organizație pe nume World Record Academy potolește foamea de recorduri a omenirii. Am vrut să vedem în ce companie selectă a intrat iconostasul Mântuirii Neamului și cine face bani de pe urma certificatelor.
O echipă de antropologi și sociologi au creat documentarul „Harvesting Solidarity”, despre diaspora sezonierilor români în timpul COVID-19.
„Atlasul valorilor sociale”, primul studiu de acest fel din ultimii 25 de ani, își propune să explice cum a evoluat societatea după 1989 și cum arată mentalitățile sociale românești.
Cum se transformă un oraș mic atunci când o dublă crimă îi dă viața peste cap?
Ce caută cuvântul toleranță pe steag bisericesc? s-a întrebat politicianul conservator în fața unei lucrări a artistului Bendek Levente?
Într-o comunitate alternativă din Munții Apuseni, vin să trăiască oameni obosiți de zgomotul vieții la oraș. La pachet cu liniștea meditației primesc o doză zdravănă de teorii ale conspirației.
Am străbătut țara pentru a fotografia din dronă „tăieri la ras” - defrișări brutale, care arată dimensiunile dezastrului petrecut în ultimii 30 de ani în pădurile României.
Un tânăr român a participat la cursurile de dezvoltare personală organizate de NXIVM, compania americană care s-a dovedit a fi o sectă.
Primăria celui mai sărac sector din București dă bani unei asociații fără niciun angajat din Pitești, condusă de un afacerist italian, să facă un film despre adolescenți.
Cu unul dintre primii vloggeri din România, despre faimă, bani, rasism - și, cel mai important, despre iubire.
În satul Zece Prăjini din județul Iași, de unde vine celebra Fanfare Ciocârlia, există o fanfară de copii. Cum arată universul lor?
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.