Remix / Jocuri
Disco va salva lumea
Gabriel Mager
Încercam să-l vizualizez pe Karl Marx dansând pe muzică disco, în timp ce construiam comunismul cu ajutorul unui detectiv alcoolic și amnezic, în jocul „Disco Elysium”.
Îngrijește plante în apartamentul său din Timișoara, și toate i se ofilesc. Joacă Starcraft 2 și într-o zi va învăța să controleze blink stalkerii versus Zerg, precum idolul său Parting.
Încercam să-l vizualizez pe Karl Marx dansând pe muzică disco, în timp ce construiam comunismul cu ajutorul unui detectiv alcoolic și amnezic, în jocul „Disco Elysium”.
Ce caută cuvântul toleranță pe steag bisericesc? s-a întrebat politicianul conservator în fața unei lucrări a artistului Bendek Levente?
Tu ce alegi: să fii curier într-o lume postapocaliptică, să fii vindecător într-un oraș medieval bântuit de ciumă sau cutreieri spațiul la bordul unei locomotive aeriene?
E tragicomic destinul primei instituții bancare din Timișoara, care a apărut menționat de curând în presă într-un articol cu titlul funebru: „A mai căzut un pic din clădirea din Piața Sf. Gheorghe”.
În apropierea zonei în care locuiesc, pe strada Ciprian Porumbescu, a fost asfaltat un copac. Acest lucru nu este neobișnuit în Timișoara.
Legenda construită în jurul lui Dumitru Dan, omul despre care se spune că a făcut înconjurul lumii în opinci, vorbește despre nevoia noastră de eroi. De dragul poveștii, închidem ochii la fapte.
Regizoarea Ioana Trifu a pus cap la cap un fragment din istoria propriei familii ca să înțeleagă mai bine fenomenul migrației de la începutul secolului trecut.
În 1890, a făcut călătoria vieții lui, de la Moscova până pe insula Sahalin, acolo unde a stat câteva luni. Citește câteva fragmente din corespondența lui și din „Insula Sahalin”, una dintre cele mai fascinante cărți semnate de Cehov.
Am citit notele de călătorie ale lui Jean Bart ca să aflu cum se vedea America prin ochii unui român la începutul secolului 20.
O explorare a jurnalelor scrise de exploratori români care și-au luat lumea în cap și-au ajuns în Europa, Asia, Africa și Antarctica.
Actorul Andrei Șerban citește din însemnările unor călători străini care au fost prin părțile astea de lume acum un secol sau două. Ce s-a schimbat și ce am păstrat de atunci?