Război

 

În lume / Război

Cum ești pedepsit dacă vorbești împotriva războiului din Gaza. Răspund artiști, cercetători și un scriitor de Pulitzer

Ioan Stoleru

Artiști, profesori, cercetători și alți specialiști din Occident care critică acțiunile Israelului au parte de represalii din partea instituțiilor cu care colaborează. Am vorbit despre consecințele poziționării lor cu un profesor din Israel, un poet palestinian, un antropolog din Australia și cercetător la Max Planck Society, o scriitoare bosniacă și un scriitor vietnamez.

Exploratori / Război

Vadim Ghirda: „Când pun aparatul la ochi, scap de frică”

Ioana Cîrlig

Am vorbit cu fotojurnalistul Vadim Ghirda despre bine și rău, deziluzie și speranță, frumusețe și frică. Despre jurnalism și relația din ce în ce mai complicată cu adevărul, despre eroii neștiuți care fac posibilă munca corespondenților de război. Despre bagajul de suferințe pe care l-a adunat în cei 34 de ani, de când merge în inima conflictelor din toată lumea.

Carte / Război

Război și melancolie

Scena 9

Citește un capitol din „Cartea râului Una”, romanul lui Faruk Šehić, unul dintre cei mai importanți prozatori bosniaci și invitat al Festivalului Internațional de Literatură de la Iași (2-6 octombrie 2019).


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK