Foto / Descoperiri
9 fotografi te invită prin feedul lor de Instagram
Ioana Cîrlig
Am întrebat câțiva fotografi din România și Moldova ce conturi de Instagram urmăresc, ca să ne înviorăm feed-urile la început de an.
Am întrebat câțiva fotografi din România și Moldova ce conturi de Instagram urmăresc, ca să ne înviorăm feed-urile la început de an.
Am trecut prin cele două filme fără să găsesc lucrurile care mi-au lipsit cel mai mult în aceste ultime luni fără titluri noi: îndrăzneală, poznă, prospețime.
Am pus cap la cap o listă cu bunătăți de cărți, podcasturi, seriale și albume muzicale cu care să te delectezi la finalul anului.
A mai început o săptămână de toamnă pe care o dregem cu expoziții, discuții online și filme.
Am descoperit arta transgresivă a lui João César Monteiro, numai bine cât să-i găsesc filmele la liber, în „Portuguese Film Archive”.
Ascultați un album despre libertate, conceput într-una dintre țările în care oamenii au cel mai mult nevoie de ea.
Fă cunoștință cu Billy Nomates, o nouă voce furioasă pe scena muzicii alternative din Marea Britanie.
O cronică a celui mai recent album semnat de trupa britanică Doves, un album cât o viață de om ajuns la maturitate.
Vacanța și-a spus cuvântul: iată cele câteva sunete exponențiale ale verii românești, fie că vorbim despre o revenire intrigantă sau un album indie rock de mult așteptat .
Din oferta excelentă de pe MUBI, am ales un portret al unui dictator atroce, un basm de ghetou și un film-eveniment despre Sicilia.
A 13-a ediție a festivalului de film documentar despre drepturile omului ne îndeamnă să ne gândim la diversitate, incluziune și acceptare a Celuilalt.
„Babyteeth”, care a triumfat în competiția principală a TIFF, e supraestimat. Cu așa material ofertant nimeni n-ar putea să dea greș.
Am revenit asupra capodoperei lui Jean-Luc Godard „Le Mépris” / „Disprețul” (1963), vedere însorită și melancolică dintr-o altă vară și din alte vremuri.
Listă dominată de două albume de luat în seamă și două reveniri, una care face gălăgie, a lui Costi Ioniță, cealaltă nostalgică, a celor de la BUG Mafia.
Festivalul ShortsUP se mută vara asta pe net, unde ne invită la un picnic cu zece scurtmetraje premiate. Ce recomandăm?
Nu știm cât de tare se va schimba viața de noapte din cauza noului coronavirus, așa că vom continua petrecerea cu playlist-ul în căști.
Ne așteaptă o nouă săptămână în care ne petrecem timpul liber responsabil.
Câteva recomandări din programul CINEVARA de la Rezidența BRD Scena9, care arată că adevăratele comori trebuie căutate dincolo de cărările bătătorite.
O listă de poeme, povestiri, romane, piese de teatru, care acoperă un spectru larg de emoții. Se pare că statuile n-au fost niciodată prea ușor de înțeles.
Cu legea împotriva referirilor la identitatea de gen pe ordinea de zi, am alcătuit un parcurs cinematografic îndrăzneț și intim, în care fiecare se poate adăposti de intoleranța care mătură în continuare prin societate.
S-au împlinit 28 de ani de când a murit Serge Daney, condei strălucit și povestaș seducător. Ocazie de a le trece în revistă câteva dintre mizele esențiale ale gândirii sale.
Din program: cel mai bun album hip-hop din ultimii ani, de la Irina Rimes, Golan de neoprit și proiecte alternative noi.
MUBI propune o retrospectivă Philippe Garrel, regizor francez esențial pentru Mai 68, Militant boem și revoluționar de apartament.
Am cotrobăit prin arhivele Netflixului și am pus cap la cap o listă de filme numai bune de văzut până se redeschid cinemaurile.
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.