Exploratori / Folclor
Viața fără de moarte a lui Petre Ispirescu, ilustrată
Ioana Pelehatăi, Maria Surducan
Am ilustrat biografia celui care ne-a cules poveștile din copilărie, așa cum se cuvine - ca pe un basm.
Am ilustrat biografia celui care ne-a cules poveștile din copilărie, așa cum se cuvine - ca pe un basm.
Am fost în iunie la Deva, ca să aflăm cum un profesor reînvie meșteșuguri populare pierdute, redate astăzi de el celor tineri.
Cine mai are nevoie de Școlile Populare de Arte? Ce-i atrage pe tineri să cânte folclor? Am fost la Deva să aflăm.
„Trece-un nouraș pe sus”, Zdob și Zdub, Eurovision și folclor cu cinci surori, la Gara Băneasa.
Legenda construită în jurul lui Dumitru Dan, omul despre care se spune că a făcut înconjurul lumii în opinci, vorbește despre nevoia noastră de eroi. De dragul poveștii, închidem ochii la fapte.
Regizoarea Ioana Trifu a pus cap la cap un fragment din istoria propriei familii ca să înțeleagă mai bine fenomenul migrației de la începutul secolului trecut.
În 1890, a făcut călătoria vieții lui, de la Moscova până pe insula Sahalin, acolo unde a stat câteva luni. Citește câteva fragmente din corespondența lui și din „Insula Sahalin”, una dintre cele mai fascinante cărți semnate de Cehov.
Am citit notele de călătorie ale lui Jean Bart ca să aflu cum se vedea America prin ochii unui român la începutul secolului 20.
O explorare a jurnalelor scrise de exploratori români care și-au luat lumea în cap și-au ajuns în Europa, Asia, Africa și Antarctica.
Actorul Andrei Șerban citește din însemnările unor călători străini care au fost prin părțile astea de lume acum un secol sau două. Ce s-a schimbat și ce am păstrat de atunci?