Foto / Folclor
FOTO: Ursul de patrimoniu
Andrei Pungovschi
Un dans străvechi, un festival-concurs modern și un obicei înscris în patrimoniul cultural imaterial al omenirii - dansul urșilor din Comănești, Bacău.
Fotojurnalist, colaborator la Documentaria, Decât O Revistă și Agenția France-Presse.
Un dans străvechi, un festival-concurs modern și un obicei înscris în patrimoniul cultural imaterial al omenirii - dansul urșilor din Comănești, Bacău.
Imagini de la momentul istoric în care vaccinul care ar putea conduce la încheierea celei mai grave crize modiale de sănătate din ultimele decenii a fost primit în România și administrat primelor cadre medicale.
Am fost la pelerinajul de Sf. Parascheva, să înțelegem cum s-au întâlnit regulile de protecție sanitară impuse de pandemie, cu dorința credincioșilor de a fi aproape de relicvele pe care le venerează.
Citește un interviu cu Aleksandar Hemon, unul dintre cei mai lucizi scriitori ai zilelor noastre. Interviul a apărut prima oară în numărul doi al revistei printate.
După legea care ar elimina conceptul de gen din școală, Ungaria, Polonia, Brazilia ne așteaptă în comunitatea selectă a statelor iliberale. Dar ce înseamnă mai exact acest concept și cum a devenit el sperietoare?
O propunere de modificare a legii educației interzice studiul teoriilor contemporane despre gen, urmând calea iliberalismului întâlnit deja în țări precum Ungaria.
Cât e de sexistă publicitatea românească? La fel ca societatea din care provine și ca aluatul de profesioniști care o produce.
În pofida pandemiei și a recomandărilor ferme din partea conducerii Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopia Tomisului a organizat o a doua slujbă de Înviere, cu public, în noaptea de 26 spre 27 mai.
Am fost la Clejani, să particip la o slujbă de sfințire a școlii, după ce a fost distrusă de trei elevi. Slujba nu s-a ținut, iar autoritățile au înlocuit-o cu un discurs motivațional.
A fost săptămâna Pride în Cluj și am prins cele două manifestații într-un album foto și 11 povești.
Cea mai nouă statuie din București, un general Berthelot de peste trei metri, a costat 400.000 de euro, bani publici.
66 de deținuți din șase penitenciare din România, condamnați, în total, la 423 de ani și șapte luni de privare de libertate au urcat la final de noiembrie pe scena Teatrului .Nottara din București
Sâmbăta trecută ne-am luat cu toții supradoza de roșu, galben și albastru.
Românii și-au luat ieri în primire Catedrala „la roșu”, după ce-au plătit zeci de milioane de euro pe ea.
Mi-am petrecut un weekend întreg colindând sudul României, ca să mă asigur că nu se fraudează voturile la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție.
În timp ce majoritatea românilor erau acasă, așa cum le șade bine la un referendum pentru redefinirea familiei, fotograful Andrei Pungovschi hoinărea prin secțiile de vot ale României.
„Cum stai așa: trestie îmbrăcată-n armură – / Nici de partea lui Marx, nici de-a lui Hayek –, / Îmi vine să te iau pe sus, să te purtăm pe brațe/ Ca pe-un luptător din oștirea Marelui Alexandru...”.
Am fost pe Arena Națională, în culisele festivalului de glume și meme cu Gabriela Firea, ca să vedem cum a întâmpinat-o Bucureștiul pe Simona Halep.
Pe 9 iunie, am fost la un protest al extremei drepte și un marș pentru drepturile LGBT, la un miting politic împotriva „statului paralel” și la o piesă de teatru cu proțap pe bani publici.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.