Raul Ștef

Raul Ștef

Fotojurnalist freelancer. www.raulstef.com

Știință / Muzeu

FOTO Muzeul Farmaciei din Cluj s-a redeschis după un deceniu incert, într-o casă cu o istorie de secole

Raul Ștef

După 10 ani de abandon, procese și incertitudini, Muzeul Farmaciei s-a redeschis în proaspăt restaurata Casă Hintz din centrul Clujului. Cu mai bine de trei secole în urmă, o familie de sași din Slovacia, deschidea în această casă una dintre primele farmacii din Transilvania. Am vizitat muzeul și am invitat-o pe una dintre cele mai bune cunoscătoare ale sale să aleagă câteva dintre cele mai relevante obiecte din colecția expusă.

Muzică / Sănătate

Când muzica vindecă

Raul Ștef

Terapia prin muzică poate fi un ajutor real pentru pe cei cu dizabilități sau cu afecțiuni grave. Chiar dacă în multe țări le este oferită pacienților, alături de alte terapii de recuperare, în România nu este recunoscută profesia de muzicoterapeut. I-am cunoscut pe câțiva dintre cei care încearcă să schimbe acest lucru și care folosesc muzica pentru a-i ajuta pe ceilalți să facă față mai bine suferințelor.

Foto / Coronavirus

FOTO Fiecare crede singur

Raul Ștef

Anul ăsta, Paștele este sărbătorit în același mod de către romano-catolici, greco-catolici și ortodocși:  cu bisericile închise și fără credincioși. Am participat la trei slujbe, să înțelegem cum arată o ceremonie fără oameni.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK