Cine ești, București? / Activism
Lupta pentru semafoare
Ani Sandu, Wanda Hutira
Cine se zbate ca Bucureștiul să devină un oraș mai sigur - pentru pietoni, dar și pentru șoferi - și de ce mor oameni în războiul ăsta?
Cine se zbate ca Bucureștiul să devină un oraș mai sigur - pentru pietoni, dar și pentru șoferi - și de ce mor oameni în războiul ăsta?
O istorie a protestelor feministe de la noi.
Cum e posibil ca un om să facă ceva ce nu este în niciun fel palpabil în interesul său propriu, doar de dragul altora?
În ultimii 10 ani, o artistă din Polonia a contribuit la salvarea unui lac, la demiterea unui ministru și la oprirea unor tăieri de copaci, iar acum e mai activă ca oricând în încercarea de a opri abuzurile de mediu.
Editura Seneca lansează în România cartea „Nimeni nu e prea mic să facă diferența”, o selecție a celor mai importante discursuri ale Gretei care au mobilizat întreaga lume.
Ilustratoarea Oana Lohan a făcut o serie de desene despre solidaritatea pe care oamenii au arătat-o după Colectiv.
Citește un fragment din autobiografia lui Snowden, „Dosar permanent”, apărută la editura Editura Nemira.
Vestea bună din alegerile parlamentare din Moldova, care au avut loc la sfârșitul lunii trecute, a fost un nou tip de activism civic. Vestea proastă e că au câștigat tot ai lor.
În Texas, Statele Unite, o mamă se chinuie să-l trimită pe traficantul fetei ei minore după gratii, iar o organizație religioasă salvează victime cu Biblia sub braț.
Michael Cory Davis povestește cum a ajuns, din actor de soap operas cu jumătate de normă ca bodyguard într-un club din LA, să fie activist împotriva traficului de persoane.
Erin McElroy, activistă feministă radicală, cercetează istoria IT-ului underground din România și face hărți împotriva evacuărilor abuzive.
Cel mai recent spectacol al trupei de la MACAZ, sub bagheta lui David Schwartz, e o madlenă dulce-hilizito-amară a copilăriei noastre, ăstora care-am trăit revoluția la 7 ani.
Am stat de vorbă cu Ronnie Matthew Harris, un activist american de culoare care luptă împotriva sclaviei moderne.
Spectacolul de teatru comunitar „Maskar”, construit din povești culese din Alexandria și Turnu Măgurele, vorbește pe limba românilor despe prejudecățile împotriva romilor.
Câtă emoție și câtă rațiune încap în lumile non-umane? La ce e bună agresivitatea și ce forme capătă ea în societățile noastre?
Un porc își găsește tradiționalul sfârșit în al șaptelea text al seriei „Scriitori și animale”, scris de Mihai Duțescu.
Dacă animalele sunt ca pietrele, atunci le putem arunca într-un morman pe care putem călca. Dacă totuși nu sunt, atunci ne aflăm în fața unei dileme morale serioase.
Medicul veterinar care a fondat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din apropierea Bucureștiului vorbește despre munca lor și despre cum nu mereu e recomandat să ne credem salvatorii animalelor.
Timp de aproape un an am lucrat la o serie video-documentară despre relațiile noastre cu animalele. M-a interesat să aflu cât loc ocupă animalele în viața noastră, ce roluri le-am alocat, care e impactul civilizației sapiens asupra lor și cum putem reclădi legăturile bazate pe respect dintre noi și restul animalelor non-umane.