Literatură

 

Unul dintre noi

de Scena 9

Citiți un fragment din povestea lui Anders Breivik și a masacrului de pe insula Utøya, considerat 9/11-ul norvegienilor.

Prețul singurătății

de Scena 9

Citiți un fragment din cartea în care John T. Cacioppo, „cercetătorul singurătății”, explică de ce sunt importante relațiile cu ceilalți și cum ajunge singurătatea să semene cu o boală.

Un cal într-o mare de lebede

de Raluca Nagy

Citiți un capitol din cartea în care o antropoalogă din România plecată la Tokio descoperă, pe propria piele, cum și până unde pot merge diferențele dintre culturi.

Singura poveste

de Julian Barnes

Cel mai nou roman al lui Julian Barnes, o privire subtilă asupra felului în care o poveste de dragoste modelează o viață, poate fi cartea perfectă pentru vacanța de vară.

5 descoperiri pentru weekend

de Scena 9

Avem jazz cu tot ce trebuie, un serial care topește inimi, o carte ca o lamă de cuțit și una densă și pătrunzătoare, plus fotografiile unui filosof al naturii umane.

6 descoperiri de luat cu noi în weekend

de Scena 9

Am găsit, printre picături, lucruri care ne-au făcut mai buni: călătorii în lumea nouă, documentare despre credințe stranii, muzici și muzicieni, întâlniri între scriitori și un super-podcast.

7 cărți despre sex (și nu numai)

de Scena 9

Am citit în redacție cărți care întorc sexul pe toate părțile: de la ficțiune și memorialistică, la dezvoltare personală și terapie de cuplu, mistică & înțelepciuni de guru sau istoria ideilor și a mentalităților.