Literatură

 

5 descoperiri pentru mini-vacanța de Paște

de Scena 9

Dacă pentru cele câteva zile libere mergeți pe mâna sigură a cititului și a filmelor, am făcut o scurtă listă de recomandări cu lucruri pe care le-am descoperit de curând și ne-au făcut viața un pic mai bună.

Scriitor de timpul liber

de Bogdan Răileanu

E ora șase seara. Dacă plec acum, o să câștig o oră. Timp liber. O oră în care pot să mă plimb și să nu mă gândesc la nimic. O oră până pleacă bona.

Poezia pe înțelesul lui Liviu Pop

de Răzvan Țupa

Liviu Pop, fost ministru al Educației, a descoperit poezia concretă într-un manual alternativ de-a noua și s-a declarat „fără cuvinte”. Poetul Răzvan Țupa îi spune care-i treaba cu poezia și de ce nu trebuie să ne temem de ea.

Cât de bine îți cunoști mama?

de Scena 9

Citiți un fragment dintr-o roman de Maria Semple, în curs de apariție la Editura Litera, despre cât de bine-i cunoaștem pe cei mai apropiați și despre cum le putem descifra viețile din urmele de zi cu zi.

Un naturalist la tropice

de Scena 9

Un biolog român spune povestea unei expediții organizate în 1991 de către Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în arhipelagul indonezian.

7 cărți cu și despre iubire

de Scena 9

Luna asta am citit iubire, de la Llosa la Naum, de la Nabokov la Alice Munro. Avem divorțuri și kink, sinucideri pasionale și relații deschise, de toate pentru toate inimile.