Literatură

 

Lincoln între vieți

de George Saunders

Citiți un fragment din romanul fabulos în care George Saunders, premiat anul trecut cu Man Booker Prizer, imaginează o noapte în purgatoriu a fiului lui Abraham Lincoln.

Aterizează Watchmen

de Scena 9

Cartea prin care Alan Moore și Dave Gibbons au revoluționat banda desenată și lumea supereroilor apare pentru prima oară în română, la Editura ART.

Mai este oare acesta un om?

de Primo Levi

Într-una dintre cele mai puternice cărți din secolul 20, un supraviețuitor al Auschwitzului se întreabă dacă-ți poți păstra umanitatea într-un loc al dezumanizării.

Mănăstirea Scărarului

de Bogdan Răileanu

Avanpremieră: un fragment cu un călugăr supărat pe Lumina de la Ierusalim și pasionat de condimente, din romanul „Dinții ascuțiți ai binelui”, de Bogdan Răileanu, Editura Humanitas, 2018.

A muri pentru o idee

de Costică Brădățan

În vremuri tulburi, cartea lui Costică Brădățan e un exercițiu limpede de recâștigare a încrederii, pornind de la exemplele unor gânditori care, de-a lungul timpului, au ales să moară pentru ideile în care credeau cu tărie.

5 descoperiri pentru mini-vacanța de Paște

de Scena 9

Dacă pentru cele câteva zile libere mergeți pe mâna sigură a cititului și a filmelor, am făcut o scurtă listă de recomandări cu lucruri pe care le-am descoperit de curând și ne-au făcut viața un pic mai bună.