Film / Fotbal
Băiatul de aur
Victor Morozov
În documentarul din 2019 „Diego Maradona”, superstarul face din bleu cea mai râvnită culoare, răzbună Argentina în fața Angliei pentru conflictul Insulelor Falklands și sfârșește prin a pierde totul.
În documentarul din 2019 „Diego Maradona”, superstarul face din bleu cea mai râvnită culoare, răzbună Argentina în fața Angliei pentru conflictul Insulelor Falklands și sfârșește prin a pierde totul.
Fotbalul se pregătește să ia tot mai mult forma unei dezbateri asupra imaginilor, întreruptă ici-colo de faze de joc cu rol de exemplu. Cunoștințele de desen, anatomie și fizică sunt un bonus.
BETA a instalat în Piața Traian din Timișoara un „gazon pe bune”, ca să aducă laolaltă oameni din comunitate și tot felul de intelectuali, într-un meci democratic de fotbal.
O echipă de fotbal din divizia a opta aduce împreună de 13 ani români imigranți și englezi pro-Brexit.
Speranța Triajului - istoria unei echipe mici care a adunat o comunitate în jurul ei.
„Ole, ole, Ceaușescu nu mai e”, cânta Piața Palatului pe 22 decembrie 1989 după celebra fugă aeriană a dictatorului. Prinsese repede, ca niciun altul, pentru că semăna cu unele care se auziseră mai întâi pe stadioane.
Am plonjat cu capul înainte în lumea imnurilor kitschoase de echipe de fotbal mic, ca să văd cum se chinuie cluburile să-și (re)inventeze identitatea, suporterii și rezultatele inexistente.
O fentă spectaculoasă, o pasă perfectă sau un gol minunat sunt acte artistice, iar când ele se întâmplă sub privirile a zeci de mii de oameni vorbim despre fenomene sociale.
Astăzi începe campionatul mondial din Rusia. Cu ocazia asta, am găsit un Socrate(s) care s-a luptat, și pe teren, și în afara lui, cu dictatura din Brazilia.
Am fost în Ferentari de 1 iunie, la fotbal cu băieți și fete, să văd dacă balonul e la fel de rotund și pentru copiii din ghetou.
„O frescă succintă a unei societăţi şi a unei generaţii în derivă care caută să se salveze, caută un loc de refugiu şi sens”, scrie Vasile Ernu despre romanul de debut al lui Dinu Guţu.
Am stat de vorbă cu Cătălin Farcaș, regizorul documentarului „Frăția”, despre echipa românească de fotbal în care toți jucătorii sunt egali.
Găina cenușăreasă era, până ieri, Albania. Începând de aseară, i-a cedat locul pe cea mai joasă treaptă din coteț echipei lui Tata Puiu.
A tăbărî înseamnă, în limba română, atât a se repezi, a da asaltul, cât și a cantona, adică a pune tabăra, a poposi.
Cronica unui meci în care România lui Père Poulet a reușit să facă „o impresie plăcută”.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.