Scena 9

Scena 9

Conștiința colectivă de pe Scena9

Ai puțin timp? (#20)

de Scena 9

Descoperirile de săptămâna asta: două documentare care te bântuie, niște antologii esențiale de poezie și-un înconjur al lumii în clădiri brutaliste.

Scena9 recomandă: săptămâna 7-13 august

de Scena 9

Se întâmplă atâtea în cuptorul bucureștean, încât săptămâna asta abia așteptăm să evadăm: care pe la mare, care în județele din jur - sau măcar pe la o terasă, un film, ceva.

Ai puțin timp? (#19)

de Scena 9

Descoperirile săptămânii: un podcast cât un roman, o carte despre puterea poveștilor, un serial despre trepidațiile unei redacții și o mostră de suprarealism japonez.

Nu citi proza asta dacă ești slab de înger

de Scena 9

„Curtea interioară a vecinului” de Mariana Enriquez e o proză scurtă îmbibată de căldura și halucinația Buenos Aires-ului, despre un cuplu nefericit, mutarea într-o casă nouă și un pitic-pisică.

Ai puțin timp? (#19)

de Scena 9

Descoperirile săptămânii: un album foto obligatoriu, un film și-un serial care te ține treaz, proză scurtă perfectă pentru citit cu voce tare și-o conferință despre furtul atenției.

România povestită în 7 mituri

de Scena 9

Românii nu muncesc, România e plină de prostime și corectitudinea politică ne omoară. ONG-ista Elena Calistru și omul de comunicare Vlad Tăușance iau la bani mărunți poveștile naționale de adormit copiii.

Ai puțin timp? (#18)

de Scena 9

Descoperirile săptămânii: un film de aventură despre etică și business, un ilustrator care îmbină absurdul cu umorul și-un fotograf care vânează iluzii optice pe stradă.