Arte / Benzi Desenate
Agentul 003, Gumiță și alte benzi desenate
Scena 9
Descoperă câteva dintre benzile desenate realizate de un grup de copii din București în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste”.
Descoperă câteva dintre benzile desenate realizate de un grup de copii din București în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste”.
Fotograful Ciprian Hord a documentat proiectul „Lectura ne face mai buni”, prin care o învățătoare dintr-o comună din Arad încearcă să îi facă pe copii să se îndrăgostească de citit.
Am stat de vorbă cu seniorii din Cișmigiu, despre cea mai frumoasă parte a vieții, care, inevitabil, se pierde.
Două prietene au înființat un muzeul virtual care îți adăpostește trăirile cele mai intime.
La Teatrul Tineretului din Piatra Neamț se joacă două spectacole ale Adei Milea: „Visătorul” și „Amintiri din copilărie”.
O fotografă documentează deja de cinci ani poveștile a patru surori dintr-un fost oraș industrial. O serie emoționantă despre maturizare și magia vieții de zi cu zi.
Aruncați un ochi în proiectele prima colecție de carte dedicată fotografiei documentare din România.
Oana Stoica scrie despre „Scufița roșie”, un spectacol celebru regizat de Joel Pommerat, prezentat în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ (20 septembrie - 1 octombrie).
#GROWUPNOT e o serie de 10 plăcuțe comemorative ale unor personaje fictive, pe care Marina Cordun și Radu Pose le-au lipit într-o noapte pe zidurile câtorva case din centrul Bucureștiului.
Fotograful Ciprian Hord s-a dus în școli & licee din Arad la deschiderea anului școlar ca să se regăsească în copiii cu lacrimi în ochi și să surprindă veselia & emoția altora.
Atunci, pentru prima oară în viaţa lui, Milo s-a simţit singur, o ciudăţenie părăsită la capătul universului. A stat până ce ultimul fir de fum a părăsit hornul crematoriului, apoi a început să-și facă bagajul.
Cronică de teatru: „Fetița soldat” de Mihaela Michailov. „Eu când o să fiu mare, vreau să mă fac soldată”. Și fetele au râs. Și băieții au râs. Și doamna a râs.
O expoziție aduce la un loc lucrări făcute de diferiți artiști când au trecut pragul de 30 de ani.
Legenda construită în jurul lui Dumitru Dan, omul despre care se spune că a făcut înconjurul lumii în opinci, vorbește despre nevoia noastră de eroi. De dragul poveștii, închidem ochii la fapte.
Regizoarea Ioana Trifu a pus cap la cap un fragment din istoria propriei familii ca să înțeleagă mai bine fenomenul migrației de la începutul secolului trecut.
În 1890, a făcut călătoria vieții lui, de la Moscova până pe insula Sahalin, acolo unde a stat câteva luni. Citește câteva fragmente din corespondența lui și din „Insula Sahalin”, una dintre cele mai fascinante cărți semnate de Cehov.
Am citit notele de călătorie ale lui Jean Bart ca să aflu cum se vedea America prin ochii unui român la începutul secolului 20.
O explorare a jurnalelor scrise de exploratori români care și-au luat lumea în cap și-au ajuns în Europa, Asia, Africa și Antarctica.
Actorul Andrei Șerban citește din însemnările unor călători străini care au fost prin părțile astea de lume acum un secol sau două. Ce s-a schimbat și ce am păstrat de atunci?