Remix / Copilărie
Sailor Moon, farfurii zburătoare și ce înseamnă să fii băiat sau fată
Gabriel Mager, IIOANA
Nu mă puteam uita la „Sailor Moon” decât când eram singur în cameră. Într-o zi, uitând să încui ușa, m-am trezit cu bunicul lângă mine.
Nu mă puteam uita la „Sailor Moon” decât când eram singur în cameră. Într-o zi, uitând să încui ușa, m-am trezit cu bunicul lângă mine.
Am călătorit prin toată România ca să cunosc bunici care își cresc nepoții, în absența părinților plecați la muncă, în căutarea lui „mai bine” pentru familie.
Descoperă câteva dintre benzile desenate realizate de un grup de copii din București în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste”.
Fotograful Ciprian Hord a documentat proiectul „Lectura ne face mai buni”, prin care o învățătoare dintr-o comună din Arad încearcă să îi facă pe copii să se îndrăgostească de citit.
Am stat de vorbă cu seniorii din Cișmigiu, despre cea mai frumoasă parte a vieții, care, inevitabil, se pierde.
Două prietene au înființat un muzeul virtual care îți adăpostește trăirile cele mai intime.
La Teatrul Tineretului din Piatra Neamț se joacă două spectacole ale Adei Milea: „Visătorul” și „Amintiri din copilărie”.
O fotografă documentează deja de cinci ani poveștile a patru surori dintr-un fost oraș industrial. O serie emoționantă despre maturizare și magia vieții de zi cu zi.
Aruncați un ochi în proiectele prima colecție de carte dedicată fotografiei documentare din România.
Oana Stoica scrie despre „Scufița roșie”, un spectacol celebru regizat de Joel Pommerat, prezentat în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ (20 septembrie - 1 octombrie).
#GROWUPNOT e o serie de 10 plăcuțe comemorative ale unor personaje fictive, pe care Marina Cordun și Radu Pose le-au lipit într-o noapte pe zidurile câtorva case din centrul Bucureștiului.
Fotograful Ciprian Hord s-a dus în școli & licee din Arad la deschiderea anului școlar ca să se regăsească în copiii cu lacrimi în ochi și să surprindă veselia & emoția altora.
Atunci, pentru prima oară în viaţa lui, Milo s-a simţit singur, o ciudăţenie părăsită la capătul universului. A stat până ce ultimul fir de fum a părăsit hornul crematoriului, apoi a început să-și facă bagajul.
Cronică de teatru: „Fetița soldat” de Mihaela Michailov. „Eu când o să fiu mare, vreau să mă fac soldată”. Și fetele au râs. Și băieții au râs. Și doamna a râs.
O expoziție aduce la un loc lucrări făcute de diferiți artiști când au trecut pragul de 30 de ani.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.