Foto / Hrană
FOTO Cine mai are nevoie de piețe?
Andrei Becheru
În weekendul dinaintea închiderii piețelor alimentare, am dat o tură prin Obor, piața emblematică a Bucureștiului și una dintre inimile orașului.
În weekendul dinaintea închiderii piețelor alimentare, am dat o tură prin Obor, piața emblematică a Bucureștiului și una dintre inimile orașului.
O epopee despre nașterea unei culturi de maia și coptul unei pâini ca pe vremuri. Recomandată și ca antidot împotriva anxietății.
Trăim într-o epocă a abundenței și a gătitului, dar și în una care ridică probleme ecologiste, de nutriție etc. Mai jos, o listă cu 3000 de ani de cărți (și) despre mâncare.
Descoperă câteva dintre rețetele care apar în „Cărticica meseriei de bucătar”, prima carte de bucate tipărită pe teritoriul României de azi.
Am fost la Sala Dalles pentru o conferință despre mâncare sănătoasă susținută de „Împăratul plantelor” și Dr. Menci. După aceea am mâncat bomboane, fursecuri și saleuri.
Vasile Ernu, Mihai Duțescu, Iulia Popovici, Elena Vlădăreanu și Matei Martin ne-au explicat pas cu pas 5 rețete la care, în timp ce le editam, ne-a lăsat gura apă.
Prietenii de la Foodies gătesc o super-rețetă din bucătăria literaturii.
Am stat de vorbă cu o vegană din Oltenița, care mi-a explicat că nu toți veganii sunt niște fanatici care vor să-ți bage falafelul pe gât.
Pe tărâmul fermecat al României pitorești, unde se fac băi de zacuscă și împachetări în frunze de varză murată, s-au strecurat mișelește calamari, carne haiducească, paste cu apă și sare, brânză cu viermi.
Timp de o zi, m-am plimbat între fast-food-uri, cu un ochi pe calorii și pe prețuri, iar cu celălalt pe oamenii de la mesele alăturate.
Românul față cu nutriționistul, fructele goji, dietele și efectul yo-yo.
Românul statistic mănâncă 8,37 kilograme de pâine și 3,69 kilograme de fructe pe lună.
Într-un oraș înțesat de hipermarketuri și discounturi, populat de oameni cu gusturi tot mai sofisticate, pare o minune că piața asta supraviețuiește.
Luna asta o să ne ocupăm de mâncare, deși n-o să gătim mai mult decât de obicei
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.