București înconjurător / Mediu
De la sobă la panouri solare: Cum ne încălzim în mijlocul crizei energetice
Bogdan Dincă
Al cincelea articol din seria București înconjurător îți arată ce înseamnă să fii „sărac energetic”.
Al cincelea articol din seria București înconjurător îți arată ce înseamnă să fii „sărac energetic”.
Al patrulea articol din seria București înconjurător se uită la Rabla, principalul program de mediu al României.
În timp ce atenția publică e îndreptată spre drumul Roșiei Montane spre patrimoniul UNESCO, cei mai săraci locuitori din zona minieră au rămas fără case, din cauza inundațiilor.
Romanul lui Bogdan Coșa „Cât de aproape sunt ploile reci” nu-i chiar genul de literatură evazionistă care să te facă să evadezi dintr-o realitate oricum problematică.
Cifrele spun că bărbații tind să locuiască mai mult timp cu părinții la maturitate decât femeile. Am stat de vorbă cu trei bărbați ca să înțeleg diferența asta.
Dacă în „Breaking the Waves” clopotele bat din ceruri, în „Lazzaro Felice” muzica bisericească îl acompaniază pe protagonist pe stradă, părăsind biserica unde tocmai fusese respins.
„Despre oameni și cartofi”, un nou spectacol de Radu Afrim, face vizibilă sărăcia de lângă noi, deși am putea-o vedea singuri.
Organizația Carusel are grijă de cei mai vulnerabili dintre noi: oameni fără adăpost, consumatori de droguri, lucrătoare sexuale. Cum arată munca lor de zi și noapte?
Filmmaker-ul Laurențiu Garofeanu i-a făcut pe oamenii străzii din București să se deschidă în fața camerei.
Câteva mii de persoane au trăit pe străzile Bucureștiului cea mai friguroasă noapte din ultimul an.
Cum e să îți petreci două luni citind cărți copiilor săraci din satele din România.
Doi fotografi au petrecut 8 luni cu oamenii din Canal, la Gara de Nord, în căutarea lucrurilor care ne apropie, dincolo de etichetele care ne despart. O poveste despre prietenie, presă și dileme morale.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.