Film / Seriale
A treia oară-i cu noroc?
Dragoș C. Costache
Sezonul 3 din „The White Lotus” vrea să ne arate că HBO încă mai poate, creativ și cultural, chiar și într-o epocă a mediocrității agresive oferită de serviciile de streaming.
Sezonul 3 din „The White Lotus” vrea să ne arate că HBO încă mai poate, creativ și cultural, chiar și într-o epocă a mediocrității agresive oferită de serviciile de streaming.
2023 a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai buni ani în materie de seriale, așa că a venit momentul unui scurt bilanț.
M-am întâlnit la Londra cu echipa „The Night Of”, cel mai nou serial HBO.
Daaa, știm, lista nu-i completă. A trebuit să alegem fiecare câte un singur serial, dar comentariile sunt deschise. The Keepers, Twin Peaks, Stranger Things, The Binge Is On.
7 seriale care, cu râs sau plâns, războaie sau mistere, ne-au făcut viața ce e ea azi.
Am revăzut unul dintre cele mai bine cotate seriale din toate timpurile și m-am întrebat cum l-ar privi tinerii. Ce ne învață o (tragi)comedie despre războiul din Coreea în 2023?
Pentru că mă tot întreabă lumea „la ce te mai uiți?”, vin cu o listă personală de recomandări. Țin să vă avertizez că sunt fan true crime.
Frank Spotnik, realizator Dosarele X, vorbește despre prezentul televiziunii și poveștile care ne ocupă ecranele.
Sacha Baron Cohen ne arată America lui Trump, Jean-Marc Vallée revine în TV cu „Sharp Objects”, iar sezonul al doilea din „The Handmaid’s Tale” e o struțo-cămilă obosită.
Șapte adolescenți din diverse orașe din țară povestesc despre viața lor în izolare, despre transformările prin care trec în această perioadă și despre cum e să faci școală online.
Pentru mini-vacanța care stă să înceapă, te aprovizionăm cu seriale, podcasturi, coloane sonore, păsări și semințe, ca să te relaxezi.
Traversăm o epocă de aur a serialelor TV, care ar juca în lumea de azi rolul jucat în secolul al XIX-lea de romanele publicate în foileton.
În plin val de true-crime content, suferința a devenit divertisment pentru mii de oameni și sursă de inspirație pentru scenariști. Din asta s-au născut două dintre cele mai discutate seriale ale momentului de peste ocean. Să vedem ce e cu ele.
Ce-am descoperit săptămâna asta și e mișto de văzut/ascultat/făcut. Un joc video indie, un serial cu tocilari sau niște muzică proaspăt scoasă din cuptorul electric.
V-am pregătit o listă cu serialele noastre preferate de anul acesta.
Atenție, acest articol conține Arsenie Boca, Victor Ponta și .gif-uri cu pisici.
Deși este de obicei ruda mai săracă a sezonului de toamnă, primăvara lui 2017 vine cu un sortiment potabil de seriale, printre care şi unele noi.
Ne-am întâlnit la Paris cu echipa serialului „The Leftovers” (da, și cu Justin Theroux!) și-am vorbit despre despărțire, moarte, religie, știință, despre demoni reali și demoni imaginari.
M-am întâlnit cu scriitorul francez François-Henri Désérable ca să discutăm despre domnul Piekielny.
De vorbă cu unul dintre regizorii și animatorii din spatele serialelor „BoJack Horseman” și „Tuca & Bertie”, despre succes, seriale anulate și viitorul (post-pandemic) al animației.
Am descoperit „Yellowjackets”, unul dintre cele mai bune seriale thriller din ultimii ani, și nu vorbește destulă lume despre el.
Sezonul 4 al serialului HBO „True Detective” încearcă (din nou) să se reinventeze. Reușește, grație lui Jodie Foster și Kali Reis. Dar până când?
Am încercat să aflăm problemele vârstnicilor din România, confruntați adesea cu disprețul societății.
David Lynch e un cineast convins că viața n-are noimă, și, pe deasupra, e capabil și doritor să se joace cu creierele „spălate” care tot caută un sens.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.