Mihai Iovănel

Mihai Iovănel

Critic literar. Sau ceva de genul.

Ce cărți să-ți iei de la Bookfest 2017

de Mihai Iovănel

Anul ăsta Bookfest s-a lățit și vine și cu ceva titluri de cumpărat (un roman noir și poezie contemporană românească și traduceri cu titluri de vârf), plus o țară invitată (Suedia) cu o prezență ofertantă.

Elegii, mitologii

de Mihai Iovănel

„Fiecare zi era un ceasornic ce abia se mișca,/ un pumn care ne lovea lent înainte și-napoi,/ căldura electrică mocnea în aerul purpuriu”. Despre Edward Hirsch în traducerea lui Bogdan-Alexandru Stănescu.

8 scriitoare

de Mihai Iovănel

Nu e o listă perfectă: e prea centrată pe literatura engleză, prea albă, prea hetero, prea mainstream, prea apropiată de 8 martie.

Selfie fără filtru

de Mihai Iovănel

Cronică de carte: Cu „Luminița, mon amour”, Cezar Paul-Bădescu încheie unul dintre cele mai radicale experimente din literatura română despre raportul dintre ficțiune și realitate.

Holocaustul în 14 cărți

de Mihai Iovănel

Pe 27 ianuarie a fost Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului, așa că am întocmit o listă de cărți scrise pe marginea acestui eveniment traumatic al secolului trecut.

Iocan 3

de Mihai Iovănel

În recenzia numărului 2 din Iocan ziceam că prozatorii români sunt autobiografici și previzibili: o cred în continuare, dar recunosc că pe asta n-am văzut-o venind.

2016 în 10 shoturi literare

de Mihai Iovănel

Cine pretinde în bilanțurile de la începutul de an că a trecut prin toată producția e un mincinos chiar și într-o piață editorială mică precum cea românească.

Text de sarcină

de Mihai Iovănel

„Non Stress Test”, noul volum de poezii al Elenei Vlădăreanu, este o autobiografie clinică a maternității, fără bomboane literare.