Film / Relații
Familia nucleară
Victor Morozov
Ce mai rămâne pentru imaginație atunci când un film își propune să arate absolut toate lucrurile care pot încăpea între o căsnicie complicată și un dezastru nuclear?
Ce mai rămâne pentru imaginație atunci când un film își propune să arate absolut toate lucrurile care pot încăpea între o căsnicie complicată și un dezastru nuclear?
Al treilea roman al lui Sally Rooney, „Lume frumoasă, unde ești?” e construit pe o radiografie în mișcare.
Citește un fragment din „Repetiție pentru o lume mai bună” (Editura Polirom, 2022), noul roman al lui Mihai Radu.
O psihologă din Slobozia face educație emoțională cu agresorii, în încercarea de a reduce violența domestică. Cum se traduce munca ei în viața unei familii zdruncinate de scandaluri?
Practic, toate cărțile lui Ionuț Chiva reprezintă sinteza efortului de a scrie despre nimic.
Arthur o înșală pe Dana. Cu un bărbat. O noapte întreagă, spusă din perspectiva ei, a lui și a lor împreună.
Cea mai celebră terapeută de cuplu din lume m-a învățat că iubirea nu mai e ce-a fost (iar ăsta nu-i neapărat un lucru rău).
Câtă generozitate și cât egoism încap între doi oameni?
Cel mai nou roman al lui Julian Barnes, o privire subtilă asupra felului în care o poveste de dragoste modelează o viață, poate fi cartea perfectă pentru vacanța de vară.
Citiți un fragment dintr-o roman de Maria Semple, în curs de apariție la Editura Litera, despre cât de bine-i cunoaștem pe cei mai apropiați și despre cum le putem descifra viețile din urmele de zi cu zi.
Într-un fragment din „Trezirea leilor”, de Ayelet Gundar-Goshen, un roman recent apărut la Nemira, un tânăr neurochirurg se confruntă cu reacțiile creierului pus în fața morții.
Un El şi o Ea se plimbă dintr-o cameră de așteptare, într-o garsonieră din Drumul Taberei, apoi într-o cafenea din parc şi trăiesc o poveste de dragoste sortită eşecului.
Am fost la Piatra Neamţ să vedem "Wolfgang", un spectacol care vorbeşte despre sechelele din familiile obişnuite, despre captivitate şi iubire.
Citiți primul capitol din „Ultraviolență”, un roman despre tăcere, despre depresie, singurătate și dragoste.
Go, have your mind blown, scria o prietenă pe Facebook după ce a văzut Plastic, cea mai recentă producție de la ArCuB în materie de teatru.
Acum trei săptămâni, între vuvuzele, mi-am permis să-ntreb: nu cumva știți niște tineri care vor să se căsătorească?
Două noi spectacole excepționale: „O mie de motive” și „O intervenție”.
Hai salut, eu cred că noi toți suntem câteodată într-o cyber lume și relațiile la distanță sunt o chestiune obișnuită.
Uneori, istoriile încâlcite de familie sunt ca niște romane polițiste.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.