Căutare

după "noaptea alba a galeriilor"

Muncă / Protest

„E greu să ai grijă de obiecte de milioane de euro, când tu câștigi câteva sute pe lună”. 17 voci de la Noaptea Muzeelor protestatare

Iris Duțescu, Andra Mureșan, Ioana Pelehatăi, Oana Filip, Claudiu Popescu

Atunci când ne gândim la muzeografi, curatori, restauratori și bibliotecari, probabil că nu ni-i închipuim cu vuvuzele, pancarte și tricouri cu mesaj, protestând în fața clădirii guvernului până la 11 noaptea. Însă exact asta au făcut câteva sute dintre ei sâmbătă, de Noaptea Muzeelor.

Muncă / Protest

„Liniște nu va fi în muzee!” Angajați din muzee și biblioteci din toată țara protestează împotriva salariilor mizere și condițiilor proaste de muncă

Ioan Stoleru, Iris Duțescu, Cătălin Hopulele

Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK